Πετρωτά - Ζεόλιθος

Πετρωτά - Ζεόλιθος
Όταν μαζέψαμε τον ζεόλιθο για πρώτη φορά εκεί που ήταν απαγορευμένος είχαμε στο μυαλό μας έναν άλλον αγώνα ακόμα πιο σκληρό που δικαιώθηκε με ειρηνικό τρόπο ενάντια στην Αυτοκρατορία που δεν ήθελε να εγκαταλείψει το μονοπώλειό της πρέπει λοιπόν ν' αντιληφθείς κι εσύ ότι η πορεία μας έχει αρχίσει για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τα προβλήματα που την καταπατούν εδώ και χρόνια γιατί δεν τόλμησε κανένας από εμάς να σκεφτεί το αδιανόητο.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Υποψηφιότητα των Φιλίππων για τη λίστα μνημείων της UNESCO

Μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί ο προκαταρκτικός φάκελος για να ανακηρυχθεί ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων Καβάλας, ως τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Για την υποστήριξη της υποψηφιότητας στην UNESCO πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Για τη διεκδίκηση ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: 

«Θα υποστηρίξουμε την υποψηφιότητα των Φιλίππων να ενταχθούν στη μόνιμη λίστα των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 


Το αξίζει και το δικαιούται. Παρά την οποιαδήποτε ανταγωνιστική διαδικασία είναι φανερό ότι ο χώρος αυτός πληρεί όλες τις προϋποθέσεις γιατί:

α) συνδέεται βαθιά με την ελληνική ιστορία και κυρίως της Μακεδονικής εποχής

β) είναι ο τόπος που συνδέεται με την καθοριστική μάχη των Φιλίππων που έκρινε το μέλλον και την πορεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το έτος 42 π.Χ. 

γ) είναι ο τόπος όπου ιδρύθηκε η πρώτη χριστιανική εκκλησία στην Ευρώπη και έγινε η βάφτιση της πρώτης χριστιανής από τον Απόστολο Παύλο, όπου επίσης υπάρχει και η φυλακή του.


Η συνδρομή μας θα είναι η μέγιστη δυνατή και σε επίπεδο ενεργοποίησης των φορέων και σε επίπεδο όποιας τεχνικής υποστήριξης απαιτηθεί γιατί αυτή είναι η θέση του συνόλου της κοινωνίας της περιφέρειάς μας».

πηγή: http://www.real.gr