Πετρωτά - Ζεόλιθος

Πετρωτά - Ζεόλιθος
Όταν μαζέψαμε τον ζεόλιθο για πρώτη φορά εκεί που ήταν απαγορευμένος είχαμε στο μυαλό μας έναν άλλον αγώνα ακόμα πιο σκληρό που δικαιώθηκε με ειρηνικό τρόπο ενάντια στην Αυτοκρατορία που δεν ήθελε να εγκαταλείψει το μονοπώλειό της πρέπει λοιπόν ν' αντιληφθείς κι εσύ ότι η πορεία μας έχει αρχίσει για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τα προβλήματα που την καταπατούν εδώ και χρόνια γιατί δεν τόλμησε κανένας από εμάς να σκεφτεί το αδιανόητο.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Νέα πύλη για εμπορεύματα η Αλεξανδρούπολη

Νέα «πύλη» εισόδου και εξόδου εμπορευμάτων από τη χώρα μας δημιουργεί η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, έργο το οποίο παραδίδεται αύριο Τετάρτη προς χρήση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει κομμάτι της πίτας των εμπορευματικών μεταφορών από την Τουρκία καθώς η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο θα συνδέσει το σιδηροδρομικό δίκτυο με τη Βουλγαρία (Βάρνα), ουσιαστικά παρακάμπτοντας τη θαλάσσια μεταφορά μέσω Βοσπόρου αλλά και την Τουρκία.

Η απευθείας σύνδεση με Βάρνα θα λειτουργήσει σαν εναλλακτικό πέρασμα των προϊόντων από τον Βόσπορο, μειώνοντας τις περίπου 2,5 ημέρες που χρειάζεται σήμερα η μεταφορά σε περίπου 6 ώρες.

«Αν και ολοκληρώθηκε η υποδομή, η μεγάλη πρόκληση είναι τώρα να βρεθούν οι εταιρείες που θα αλλάξουν τα δεδομένα με νέες συμφωνίες και θα ανοίξουν τον δρόμο για μεταφορά προϊόντων μέσα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης», είπε μιλώντας στην «Η» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θ. Ζηλιασκόπουλος.

Η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα Αλεξανδρούπολης με το διεθνές δίκτυο, σε συνδυασμό με τον σιδηροδρομικό άξονα Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη μέσω του οποίου θα παρακάμπτονται τα στενά του Βοσπόρου, θα καταστήσει το λιμάνι υψίστης στρατηγικής σημασίας για διάφορα φορτία και κυρίως κοντέινερ.

Πηγή: imerisia.gr