Πετρωτά - Ζεόλιθος

Πετρωτά - Ζεόλιθος
Όταν μαζέψαμε τον ζεόλιθο για πρώτη φορά εκεί που ήταν απαγορευμένος είχαμε στο μυαλό μας έναν άλλον αγώνα ακόμα πιο σκληρό που δικαιώθηκε με ειρηνικό τρόπο ενάντια στην Αυτοκρατορία που δεν ήθελε να εγκαταλείψει το μονοπώλειό της πρέπει λοιπόν ν' αντιληφθείς κι εσύ ότι η πορεία μας έχει αρχίσει για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τα προβλήματα που την καταπατούν εδώ και χρόνια γιατί δεν τόλμησε κανένας από εμάς να σκεφτεί το αδιανόητο.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

«Οργασμός» εργασιών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

'Οργασμός' εργασιών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με το χώρο να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Οι εργασίες της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου προβλήτα βρίσκονται στην τελική ευθεία ενώ με γοργούς ρυθμούς προχωρούν και αυτές που αφορούν στην εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και της εκσκαφής διαύλου.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στο έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου προβλήτα, φορέας υλοποίησης του οποίου είναι η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "'Μακεδονία – Θράκη" 2007 – 2013, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί από μέρα σε μέρα.

Η δημοπράτηση του εν λόγω έργου, συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ έγινε στις 21-05-2013 και ανάδοχος προέκυψε η κοινοπραξία «Κ/Ξ ΖΑΡΡΑΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ Α.Ε. – ΔΟΒΡΙΔΗΣ Α.Ε.». Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 18-09-2013, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται μετά την έκπτωση σε 3.106.325,12 ευρώ.

To έργο αποσκοπεί στη σύνδεση του υφιστάμενου σιδηροδρομικού δικτύου με τον νέο προβλήτα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, ώστε να επιτρέπεται η διεκπεραίωση συνδυασμένων μεταφορών (τρένο-πλοίο).
Το συνολικό μήκος των γραμμών που κατασκευάστηκαν είναι περίπου 2 χιλιόμετρα σε ανάπτυγμα μονής γραμμής. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τετραπλό διάδρομο 325 μ. καθώς και 400 μ. μονή σιδηροδρομική γραμμή.

Παράλληλα προχωρούν και οι εργασίες που αφορούν στην εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και της εκσκαφής διαύλου στο λιμένα. Φορέας Υλοποίησης αυτού του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων /Γ.Γ.Δ.Ε./ Διεύθυνση Λιμενικών Έργων και Έργων Αεροδρομίων.

Το έργο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση εργασιών εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης και εκσκαφής του διαύλου του λιμένα Αλεξανδρούπολης μέχρι 12,0μ και 12,5μ αντίστοιχα από Μ.Σ.Θ. και δημιουργία χερσαίων χώρων με τα προϊόντα των εκσκαφών. Με αυτό το έργο ολοκληρώνεται το αντικείμενο προηγούμενης εργολαβίας, οι εργασίες της οποίας διέκοψαν.

Η δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 21.900.000,00 €, έγινε το Μάρτιο του 2013 από την οποία πρόκυψε ως Ανάδοχος η «Κ/Ξ Χ.Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α.Ε. – ΕΤΕΘ Α.Ε.». Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 24/12/2013 και οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης στα τέλη του 2015.

To Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης με πρόεδρο τον κ. Σταύρο Σταυράκογλου φαίνεται ότι έχουν πάρει  σοβαρά το θέμα "λιμάνι – Αλεξανδρούπολη – ανάπτυξη" και κατά τη διάρκεια της θητείας τους όχι μόνο σπέρνουν αλλά θερίζουν κιόλας με τους ρυθμούς που κινούνται. Ήρθε φαίνεται ο καιρός, που το λιμάνι της πόλης θα αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει στον γεωοικονομικό χάρτη της Ελλάδας.