Πετρωτά - Ζεόλιθος

Πετρωτά - Ζεόλιθος
Όταν μαζέψαμε τον ζεόλιθο για πρώτη φορά εκεί που ήταν απαγορευμένος είχαμε στο μυαλό μας έναν άλλον αγώνα ακόμα πιο σκληρό που δικαιώθηκε με ειρηνικό τρόπο ενάντια στην Αυτοκρατορία που δεν ήθελε να εγκαταλείψει το μονοπώλειό της πρέπει λοιπόν ν' αντιληφθείς κι εσύ ότι η πορεία μας έχει αρχίσει για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τα προβλήματα που την καταπατούν εδώ και χρόνια γιατί δεν τόλμησε κανένας από εμάς να σκεφτεί το αδιανόητο.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Σπάρτακος Ροδόπης






Ο Σπάρτακος Ροδόπης είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2008 με έδρα την πόλη της Κομοτηνής.

Το αντικείμενό του επικεντρώνεται κυρίως στο χώρο των αθλημάτων αντοχής (τρέξιμο σε δρόμο ή βουνό, ποδηλασία, δίαθλο, χάραξη μονοπατιών, πεζοπορία κλπ). Αυτό το είδος αθλητισμού είναι ένας άριστος τρόπος άσκησης, που συνδυάζει ιδανικά την αθλητική μας δραστηριότητα και την επαφή με τη φύση. Ο συνδυασμός αυτός, το καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρον, ευχάριστο και πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια σε πολλές πόλεις και χώρες του κόσμου. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει στροφή στη ζωή του και να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο τομέα, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες αθλητικές ικανότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν πολλά από τα μέλη του Σπάρτακου Ροδόπης.

Δε θέλουμε να σταθούμε όμως μόνο στην αθλητική διάσταση του συλλόγου μας. Ο Σπάρτακος Ροδόπης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και απευθύνεται σε όλους εκείνους που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ό,τι αυτοί μπορούν, στην προστασία και προαγωγή του χώρου που μας περιβάλει. Μέσα από τις δραστηριότητές μας λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε στο πληγωμένο περιβάλλον και να μάθουμε στους νεότερους πως να το σέβονται και να το διατηρούν καθαρό.

Το έργο μας ξεκινά ουσιαστικά από τον Ιανουάριο του 2010 και προσπαθούμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον σας, ώστε να συμμετάσχετε κι εσείς στις δραστηριότητες μας (αθλητικές και μη). Επιθυμούμε να καλλιεργήσουμε το αθλητικό και φυσιολατρικό πνεύμα κι εσείς με τη σειρά σας να το μεταδώσετε στους δικούς σας ανθρώπους. Σ’ αυτούς που αγαπάτε. Πιστέψτε μας θα είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που θα τους έχετε κάνει ποτέ!

Τέλος, θα θέλαμε να κλείσουμε το παρόν με δύο ευχές:

1) Στους πιο απαισιόδοξους από εσάς ευχόμαστε να σας συναντήσουμε στην επόμενη καθαριότητα του άλσους της Νυμφαίας ή στην επόμενη ποδηλατοπορεία που θα διοργανώσουμε μέσα στην πόλη της Κομοτηνής.
2) Στους πιο αισιόδοξους από εσάς ευχόμαστε να σας συναντήσουμε στον τερματισμό κάποιου μαραθωνίου βουνού ή δρόμου και να γευτούμε όλοι μαζί τη χαρά της επιτυχίας!!! Πιστέψτε μας. Ίσως να είμαστε οι πιο κατάλληλοι άνθρωποι για να σας πούμε ότι γίνεται...

http://www.spartakos-rodopis.gr