Πετρωτά - Ζεόλιθος

Πετρωτά - Ζεόλιθος
Όταν μαζέψαμε τον ζεόλιθο για πρώτη φορά εκεί που ήταν απαγορευμένος είχαμε στο μυαλό μας έναν άλλον αγώνα ακόμα πιο σκληρό που δικαιώθηκε με ειρηνικό τρόπο ενάντια στην Αυτοκρατορία που δεν ήθελε να εγκαταλείψει το μονοπώλειό της πρέπει λοιπόν ν' αντιληφθείς κι εσύ ότι η πορεία μας έχει αρχίσει για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας από τα προβλήματα που την καταπατούν εδώ και χρόνια γιατί δεν τόλμησε κανένας από εμάς να σκεφτεί το αδιανόητο.

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ερώτηση Α. Κοντού και Ε. Στυλιανίδη για την αξιοποίηση του Ζεόλιθου στη Θράκη

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης υπέβαλαν οι βουλευτές της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός και Ευριπίδης Στυλιανίδης, όπου θέτουν το θέμα της αξιοποίησης του Ζεόλιθου στη Θράκη.

Όπως αναφέρουν:

Μια από τις μεγαλύτερες αναπτυξιακές δυνατότητες στον αγροτικό τομέα της χώρας μας, αλλά και σε άλλους τομείς αποτελεί η αξιοποίηση και χρήση του Ζεόλιθου, μεγάλα κοιτάσματα του οποίου βρίσκονται στην περιοχή της Θράκης. Δυστυχώς όμως για διαδικαστικούς και νομικούς λόγους, αλλά και για λόγους εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων η μεγάλη αυτή αναπτυξιακή προοπτική παραμένει ανεκμετάλλευτη.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1)Γιατί δεν αξιοποιούνται τα μεγάλα κοιτάσματα Ζεολίθου της Θράκης;

2) Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβούν προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να παρεμποδιστούν τα συμφέροντα που εμποδίζουν την αξιοποίηση των ζεολιθικών κοιτασμάτων;

πηγή: xanthipress.gr